Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Univerzális Head-up display aktív kijelző - SMP HUD01


6.100 Ft
Menny.:db
Univerzális "Head-up display" aktív kijelző, OBDII csatlakzóval ellátott autókhoz
Cikkszám: 15634T
Szigetszentmiklós raktár: Utolsó 4 db raktáron
Várható szállítás: 2024. június 27.
Szállítási díj: 990 Ft
Jó ha tudod..
Ha 13 óráig megrendeled, még aznap átadjuk a futárszolgálatnak!
Fontos vagy nekünk
Fontos vagy nekünk
1190+ elégedett vásárló!

6.100 Ft
Menny.:db

Leírás

Univerzális "Head-up display" – egy aktív kijelző, amely kivetíti az autó fordulatszámát és sebességét a szélvédőre, hasonlóan a luxus járművekből jól ismert rendszerekhez.

Nagy sebességgel haladva, különösen éjszaka, a vezető tekintete lenézhet a műszerfalra, ami könnyen balesethez vezethet, hiszen a szem nem képes olyan gyorsan reagálni az eltérő viszonyokra, (pl, műszerfalvilágítás -  jármű fényszórója)  ezáltal a sofőr reakciója túl hosszú ahhoz, hogy hatékonyan korrigálja a váratlan helyzeteket, megelőzve egy esetleges balesetet. A veszélyes helyzet kialakulásának elkerülése érdekében a csúcskategóriás járműveket Head-up display (HUD) rendszerrel látják el, amely fontos információkat (főleg a jármű sebességét) vetítheti fel az első szélvédőre a vezető szemmagasságának, ami lehetővé teszi hogy a vezetőnek nem kell lefelé néznie a műszerfalra és vissza az útra ami jelentősen lerövidítené a szem alkalmazkodó képességét, így elkerülhető a vizuálisan holtzónába vezetés. További segítséget nyújt még az utakon a gyorshajtások elkerülésére, mivel nehezen észlelhető ha csak néhány százalékos a sebességtúllépés ami kevésbé érezhető, nincs szükség egyáltalán a műszerfalt nézegetni vezetés közben.
Ennél is fontosabb, hogy lehetővé teszi a járművezető számára az adatok azonnali leolvasását a tekintet elmozdulása nélkül, ami alapvető fontosságú a lefelé majd felfelé nézés által okozott közlekedési balesetek csökkentésében.

A HUD01 az OBDII interfész alapján lett kifejlesztve. Úgy tervezték, hogy a legújabb, stabil teljesítményű integrált áramkört alkalmazza. A telepítési és beállítás 3 percen belül könnyen elvégezhető. A HUD kijelző a műszerfalon helyezkedik el és a csúszásmentes gumi talppal vagy 3M kétoldalas ragasztóval (nem tartozék) rögzíthető. Fényvisszaverő fólia nélküli telepítés esetén, javasolt, hogy a HUD-t a szélvédőhöz minél közelebb helyezze el, ezáltal csökkentve a megjelenő számjegy árnyékát. A szélvédőn megjelenő árnyék teljes eltüntetéséhez ragasszuk a fényvisszaverő fóliát a szélvédőre belülről. A HUD kijelzőt az OBDII aljzathoz kábellel csatlakoztathatja.

Jellemzők:

- megjelenített adatok: az autók aktuális sebessége és fordulatszáma
- sebesség egységek: km/ h
- fordulatszám-egységek: 1000 / perc
- fényérzékelő: a képernyő fényereje a környező fény intenzitásától függően változik
- felhasználás: OBD II diagnosztikai csatlakozóval rendelkező személygépkocsikhoz
   támogatja az autókat START / STOP rendszerrel
- fényvisszaverő fóliával vagy anélkül is használható (a csomagban)

Előzetesen ellenőrizni kell a diagnosztikai aljzat típusát, az OBD II járművet 2002 körül kezdték használni (gyártótól függően). A régebbi OBD diagnosztikai csatlakozó nem támogatott! (De fizikailag megegyezik az OBD II-vel).

Termékgarancia, az idevonatkozó jogszabályban meghatározott feltételek szerint!


 

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!